Kıvanç Tatlıtuğ Biyografisi

Adı Soyadı: Kvanç Tatlıtuğ
Doğum Tarihi: 27 Ekim 1983
Nereli: Adana
Burcu: Akrep
Kilosu: 75
Boyu: 1.87 Cm
Göz Rengi: Mavi
Saç Rengi: Koyu Sarı
Eğitim Durumu: İstanbul Kalamış Lisesi mezunu
Sevgilisi: Başak Dizer
Evli mi: Evet
Eşi: Başak Dizer

 

Hayatı
27 Ekim 1983’te Adana’da doğan Kıvanç Tatlıtuğ Edirneli anne boşnak kökenli Adanalı bir babanın oğlu. Sarışın ve mavi gözlü olmasıyla dikkatleri üzerine toplayan oyuncu akrep burcu.Pastacı olan babasının kalp rahatsızlığından dolayı vefat etmesi sonucu İstanbula yerleşmişler.Lide eğitimini de burada tamamlamış.Lise yıllarında profesyonel olarak basketbolla ilgilenen Kıvanç Tatlıtuğ Ülkersporda 2 yıl, 1 yıl Besiktasta, yaklaşık 1 yıl daFenerbahce’de oynadı. Tekrar Beşiktaş’a döndü ama antremandaki bir sakatlık sebebiyle basketi biraktı.

Annesinin yönlendirmesiyle 2 yıl  ajanslarda mankenlik yapan Kıvanç Tatlıtuğ 2002 Best Model Of The World yarışmasına katılarak birinci oldu. 2 yıl yurt dışında modellik yaptı. 2002 yılında kainat güzeli Azra Akin ile tanıştı. İlişkileri 2008’e kadar devam etti. 2011’de tekrar birleşen çift 2013’te ayrıldı. Kıvanç Tatlıtuğ, Okan Bayülgen ve Laçin Ceylan’dan oyunculuk eğitimi alarak 2005 Gümüş, Menekşe ile Halil dizilerinde rol aldı. 2008 Aşk-ı Memnu dizisiyle Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Daha sonra Ezel, Kuzey-Güney dizilerinde de oynadı. 2013 Kelebeğin Rüyası filmiyle Muzaffer Tayyip Uslu’yu canlandırdı. Aşk-ı Memnu dizisinde stil danışmanlığı yaparken tanıştığı Başak Dizer ile 2016 da evlendi.

Bir önceki yazımda « makalem ilgini çekebilir. Okumak istermisin ?
yorum yok
1.066 okuma
24 Temmuz, 2017
admin
admin

Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin.


300x250 reklam

Yorumlar



Bir Yorum Yazmak İstermisiniz ?