Burak Özçivit Biyografisi

Adı Soyadı: Burak Özçivit
Doğum Tarihi: 24 Aralık 1984
Nereli: İstanbul
Burcu: Oğlak
Kilosu: 80 kg
Boyu: 1.84 cm
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Eğitim Durumu: Marmara üniversitesinden mezun
Sevgilisi: Fahriye Evcen
Evli mi: Hayır
Eşi: Yok

Burak Özçivit 4 Aralık 1984 İstanbul doğumludur. Kazım İsmen Lisesi mezunu olan Burak ÖzçivitMarmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünde okumaktadır. Aslen Gaziantepli olan Burak Özçivit 2003 yılında Best Model Of Turkey yarışmasında gelecek vadeden yarışmacı olarak seçilmiştir. Yarışma sonrasında Uğurkan Erez Ajansı ile çalışmaya başlayan Burak Özçivit daha sonra mankenliği bırakmıştır.  2005 yılında Best Model Of Turkey yarışmasına yeniden katılarak Best Model Of Turkey olarak seçilmiş ve buna bağlı olarak da Best Model Of The World’e katılarak dünyanın en iyi ikinci mankeni olarak seçilmiştir. Abbate, Faruk Saraç, Tween ve Network gibi markaların defilelerine yurtdışında temsil eden Burak Özçivit  ilk oyunculuk deneyimini eksi 18 dizisindeki Murat karakteriyle canlandırmıştır.

Kasım 2007 yılında sinemalarda gösterime giren Musallat isimli sinema filminde rol alan Burak ÖzçivitKanal D’de yayınlanmış olan ve yönetmenliğini Kartal Tibet’in yapmış olduğu Zoraki Koca adlı dizide oynamıştır.  2008 yaz aylarında ise Baba Ocağı adlı dizi de Güven karakterini canlandıran Burak Özçivit daha sonra Gossip Girl’den esinlenilen Küçük Sırlar adlı dizide Çetin karakterini canlandırmıştır. 2011 ve 2012 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu karakteri ile adından söz ettiren Burak Özçivit 2013 yılında Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı romanından olan Çalıkuşu dizisinde Kamuran rolünü canlandırarak Çalıkuşu’nda başrolü paylaşmış olduğu Fahriye Evcen’le tekrar Ask Sana Benzer adlı bir sinema filminde de yer almıştır.  2015 yılında başlayan ve devam eden Kara Sevda dizisinde rol alan Burak Özçivit; 31 yaşındadır. Oglak Burcu olan Burak Özçivit Fahriye Evcen ‘le birliktelik yaşamaktadır.

Burak Özçivit’in rol aldığı sinema filmleri: Musallat, Aşk Sana Benzer ve Kardeşim Benim

Burak Özçivit’in rol almış olduğu dizi filmler ise; Eksi 18, Zoraki Koca, Baba Ocağı, İhanet, Küçük Sırlar, Muhteşem Yüzyıl, Çalıkuşu ve Kara Sevda

Burak Özçivit 2012 GQ Men Of The Year Ödülleri’nde yılın oyuncusu, 2013 yılında Galatasaray Üniversitesi 2012’nin enleri ödüllerinde en iyi dizi erkek oyuncusu, 12. Yılın Yıldızları ödüllerinde en beğenilen erkek dizi oyuncusu, 4. Elle Style ödüllerinde Elle Style’ın erkek oyuncusu ödülü, Haliç Üniversitesi 2014 ün enleri ödüllerinde en iyi erkek oyuncu ödülü, 14. YTÜ Yılın Yıldızları ödüllerinde 2016 yılında en beğenilen erkek film oyuncusu ve 23. İTÜ EMÖS başarı ödüllerinde yılın en başarılı erkek film oyuncusuna 2016 yılında almıştır.

Bir önceki yazımda « makalem ilgini çekebilir. Okumak istermisin ?
yorum yok
1.092 okuma
21 Temmuz, 2017
admin
admin

Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin.


300x250 reklam

Yorumlar



Bir Yorum Yazmak İstermisiniz ?