Cep telefonu kamera erişimi nasıl kapatılır?

Cep telefonlarında casus yazılım tehlikesi geçtiğimiz günlerde ihanetten şüphelenen kocanın, eşinin telefonuna ortam dinlemesi yapan casus yazılım yüklemesiyle gündeme gelmişti. Hemşire olan karısının işyerinde bir arkadaşıyla birlikte olduğunu ortaya çıkarak ‘sesli delil’leri mahkemeye sunan kocanın boşanma talebi kabul edilmişti.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan da cep telefonu kullanan vatandaşları bu konuda uyararak “Uygulamalarınızın kamera ve mikrofonunuza erişimini kapatın. Bilmediğiniz uygulamaları yüklemeyin” dedi. Peki cep telefonları kamera ve mikrofon erişimine nasıl kapatılacak? Ne yapmak gerekiyor?

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg bile taşınabilir bilgisayarının kamerasının üzerine bant yapıştırıyorsa bir bildiği mutlaka vardır. Her ne kadar komik gibi görünse de bu işin, yani hacker’lardan korunmanın basit bir yolu bu. Ancak kamerayı kapatmak kesin çözüm değil. Zira mikrofon hala devrede oluyor ve ortam seslerini casuslar kaydedebiliyor.

Peki ne yapacaksınız? Öncelikle yapmanız gereken önünüze gelen her uygulamayı indirmemek, bu konuda çok seçici davranmak. Gerekli olduğunu düşündüğünüz bir uygulamayı indirdiğinizde ise kamera ve mikrofona erişim izni istediğinde bunu onaylamayın.

 

kaynak:internethaber

Bir önceki yazımda « makalem ilgini çekebilir. Okumak istermisin ?
yorum yok
776 okuma
13 Mart, 2018
admin
admin

Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin.


300x250 reklam

Yorumlar



Bir Yorum Yazmak İstermisiniz ?