Ev Yapimi Cilt Maskesi Tarifleri

Ev yapımı cilt maskesi tarifleri
Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz bir takım yiyecekleri cilt bakımında da kullanabileceğimizi biliyor muydunuz? Birazdan vereceğimiz tariflerde her zaman elinizin altında bulunan malzemelerle cilt bakımınızı gerçekleştirebileceksiniz. İşte sizler için hazırlamış olduğumuz ev yapımı cilt maskesi tarifleri…

YUMURTA BEYAZI MASKESİ
Bu maske ile gözenekleriniz tüm kirlerden güçlüce temizlenecek. Yapmanız gerekenler ise, yumurtanın sarısını beyazından ayırın ve beyaz kısmını iyice çırpın. Yüzünüze kâğıt havlu koyun ve yumurtanın beyazını kâğıt havlunun üzerine sürün. Kurumasını bekleyin ve nazikçe soyun ve yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
BALLI AVOKADO MASKESİ
Yorgun olduğunuzda ve biraz rahatlamaya ihtiyaç duyduğunuzda yapabileceğiniz bir maske.
• 1/2 avokado
• 1/4 su bardağı yulaf ezmesi
• 1 yemek kaşığı elma sirkesi
• 2 çorba kaşığı bal
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
• Avokadoyu yıkayın, soyun ve sonra ezin. Yulaf ezmesini ekleyin, karıştırın ve daha sonra kalan malzemeleri ilave edin. Karışımı cildinize uygulayın. 20 dakika bekletin ve daha sonra su ile yıkayın.
YUMURTA SARISI VE ZEYTİNYAĞI MASKESİ
Cildinizin yorgun olduğunu ve beslenmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız, bu maskeyi rahatlıkla yapabilirsiniz. Bir yumurta alın ve sarısı ile beyazını ayırın. Yumurtanın sarısını 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Cildinize uygulayın ve 20 dakika bekletin. Ilık su ile yıkayın. Eğer sizi rahatlatacak bir koku varsa lavanta veya gül suyu gibi esansları da içine ekleyebilirsiniz.
HAŞLANMIŞ PATATES PÜRESİ, SÜT VE BADEM YAĞI MASKESİ
Bu maske sivilcelerden kurtulmanıza ve cildinizin tonunu açmanızda size yardımcı olacaktır. Bir patatesi kaynatın ve ezin. 2 çay kaşığı süt ve 1 çay kaşığı badem yağı ekleyin. Karışımı cildinize sürün ve 20 dakika bekletin. Ilık su ile yıkayın. En iyi sonucu almak için haftada 2-3 kere tekrarlayın.
DOMATES MASKESİ
Bu özel maske gözenekleri temizlemenin yanı sıra yüzdeki tüylerden kurtulmaya da yardımcı oluyor. Bir domatesin kabuğunu soyun ve suyunu sıkın (tohum ve et olmadan). 1 yemek kaşığı domates suyu, 1 çorba kaşığı jelâtin tozu ve 1 çorba kaşığı süt ile iyice karıştırın. Karışımı içeren kabı daha büyük bir kaynama suyuna koyun ve ısıtın. Birkaç damla bal ekleyin ve tekrar karıştırın. Biraz soğuduktan sonra cilde uygulayın. Kurumasını bekleyin ve hafifçe soyun.
YULAF UNU VE SÜTLÜ MASKE
Cildinizi nemlendirmek ve yumuşatmak için, bu maske ihtiyacınız olan tek şey. 2 çorba kaşığı yulaf ezmesini bir blenderde toz haline getirin. 2 çorba kaşığı sıcak süt alın ve toza karıştırın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Tekrar karıştırın. Karışımı yüzünüze koyun ve 10-15 dakika bırakın. Ilık su ile yıkayın.
SALATALIK LİMON MASKESİ
Bu maske ile cilt tonunu açabilir, kusurları giderebilir ve gözenekleri temizleyebilirsiniz.
Salatalık, limon ve jelâtin tozu alın. 2 tane kabuklu salatalık dilimini, 2 çorba kaşığı limon suyu ile karıştırın. Karışımı kısık ateşte ısıtın. 2 yemek kaşığı jelâtin tozu ekleyin ve bir dakika karıştırın. Soğumaya bırakın. Cildinize uygulamak için fırça kullanın. Kurumasını bekleyip yavaşça soyun.
BAL MASKESİ
Her gün kullanabileceğiniz % 100 besleyici bir maske.
3 çorba kaşığı bal ile 1/3 çay kaşığı tarçın tozunu karıştırın ve sonra cildinize uygulayın. 10 dakika sonra suyla yıkayın.

Bir önceki yazımda « makalem ilgini çekebilir. Okumak istermisin ?
yorum yok
852 okuma
5 Aralık, 2017
admin
admin

Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin.


300x250 reklam

Yorumlar



Bir Yorum Yazmak İstermisiniz ?