Lokum Sarmasi Tarifi

Rulo Sarma Lokum Tarifi’nin Malzemeleri

4 su bardağı süt
5 tepeleme yemek kaşığı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
( un ve nişastanın toplam ölçüsü 1 su bardağından 1 parmak eksik oluyor )
2 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı ( yaklaşık 50 gram )
Üzerine

1 paket krem şanti
3/4 su bardağı süt
Tabanına;

Hindistan cevizi
Arasına;

İsteğe bağlı muz
Rulo Sarma Lokum Tarifi’nin Yapılışı

7-8 yıl önce ilk yediğimde hayran kalmıştım. Arkadaşımın tarifinde her seferinde ufak tefek değişikler yaparak son haline ulaştım. Arkadaşım tabanına rondoda çekilmiş petibör bisküvi kullanmıştı. O da güzel oluyor. Hatta incecik çekilmiş fındık ta denedim o da nefis oluyor. Ama en pratiği hindistan cevizi; ) Tereyağı yerine margarin kullanmıştı ve ölçü daha fazlaydı. Malum sarılabilmesi için kıvam önemli ben de o kıvamı yakalamak için nişasta kullandım. Sararken bazen muz dilimleri de ekliyorum arasına iki şekilde de süper oluyor. Bu tatlıyı yeyip de beğenmeyen tarifini almayan olmadı henüz. Umarım sizler de beğenirsiniz. Pratik kurtarıcı tatlım benim; ))

Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilya ilave edip kısık ateşte hızlı hızlı karıştırarak 5 dk kadar daha pişirelim. Oldukça koyu kıvamlı bir muhallebi elde etmiş olmalıyız. Önceden bolca hindistan cevizi serptiğimiz dikdörtgen borcama gezdirerek boşaltıp kaşık yardımı ile düzeltelim. Muhallebiyi ocaktan alır almaz hemen bu işlemi uygulayalım yoksa muhallebi koyulaşır ve işiniz zorlaşır. Ve muhallebiyi tek bir noktaya değil ileri geri gezdirerek dökelim ki hindistan cevizi dağılmasın. Oda sıcaklığına gelene kadar dışarı da bekletelim. Nişasta sayesinde kalıplaşmış olacak. Krem santiyi süt ile çırpalım ve soğuyan tatlının üzerine yayalım. Yine tek bir noktaya değil borcamin farklı köşelerine birer kaşık koyup düzleştirelim. Buzdolabın da en az 4-5 saat bekledikten sonra ikişer parmak kalınlığında şeritler halinde keselim. Bir çatal yardımıyla şeritleri rulo saralım. Soğuk servis yapalım. Afyet Olsun 🙂

Bir önceki yazımda « makalem ilgini çekebilir. Okumak istermisin ?
yorum yok
886 okuma
10 Eylül, 2017
admin
admin

Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin.


300x250 reklam

Yorumlar



Bir Yorum Yazmak İstermisiniz ?