Muhallebili Kadayıf Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tarifi’nin Malzemeleri
350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:

1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)
Muhallebili Kadayıf Tarifi’nin Yapılışı
1. Kadayıfı kavurarak muhallebili kadayıf tatlısının yapımına başlayalım Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)

2. Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.

3.Hazırladığımız krema ve kadayıfı tepsiye yerleştirelim Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu işlem için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.

4. Tatlımızı soğumaya bırakalım Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.

5.Notlar: Tatlıyı daha büyük bir fırın kabında yapabilir miyim? Büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz ancak muhallebi kısmı bu kadar kalın olmaz. Vermiş olduğum ölçüdeki kalıp oldukça ideal.

Muhallebili kadayıf tatlısını daha kolay servis yapabilmek için isterseniz porsiyonluk kuplarda da hazırlayabilirsiniz.

Hazır kavrulmuş kadayıf kullanabilirsiniz, aynı şekilde tavaya alarak dilediğiniz rengi alana kadar kavurmaya devam etmelisiniz.

Krema yerine toz krem şanti kullanabilirsiniz bu şekilde deneyip memnun kalanlar yorumlarda belirtmişlerdi, aynı şekilde hiçbirisini kullanmadan yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bir önceki yazımda « makalem ilgini çekebilir. Okumak istermisin ?
yorum yok
904 okuma
31 Aralık, 2017
admin
admin

Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin.


300x250 reklam

Yorumlar



Bir Yorum Yazmak İstermisiniz ?