Et Sote Tarifi

Malzemeler600 gram
sotelik dana eti
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 adet
orta boy kuru soğan
2 adet
orta boy domates
4 adet
orta boy yeşil biber
1 tatlı kaşığı
domates salçası
1/2 tatlı kaşığı
biber salçası
1 su bardağı
sıcak su
1 çay kaşığı
tuz
1/2 çay kaşığı
taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı
kekik
Püf Noktası
Etleri yıkamak yerine süzgeçte bekletip, kanını süzdürün. Kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra tavaya alın.Etin yağsız ve bonfile gibi yumuşak bir kısımdan sotelik olarak doğrandıktan sonra kullanılması sonucu olumlu yönde etkilemekte, pişme süresini kısaltmaktadır.

Pişirme Önerisi
Sotenin lezzetini arttırmak için pişirme işleminin sonuna doğru küçük bir miktar tereyağı ekleyebilirsiniz.Et soteye arzuya göre; arpacık soğan, sarımsak ve mantar ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
Et sote hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri, yarım ay şeklinde doğrayın.
Tercihen döküm bir tavada zeytinyağını kızdırın. Küçük parçalar halinde sotelik doğradığınız dana etini tavaya alın.
Suyunu salmaması, lezzet ve vitamin değerini hapsetmesi için; yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan eti mühürleyin.
Mühürleme işlemi sonrasında dış kısmı renk alan etleri tavayı aralarda sallayarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin.
Yemeklik doğradığınız soğanları katıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün. Aralarda karıştırarak sırasıyla, doğranmış yeşil biber ve domatesleri katın.
Biber ve domates salçasını sıcak su ile sulandırdıktan sonra azar azar tavaya ekleyin. Üzerine bir kapak kapatıp, pişirme işlemini kısık ateşte sürdürün.
Salçalı suyunda lokum gibi yumuşayana kadar pişen etlere; taze çekilmiş tane karabiber, kekik ve tuzu katıp, son bir kez karıştırın.
5 dakika daha pişirdiğiniz et soteyi lezzetli suyuyla birlikte servis tabaklarına alın. Sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın.

Bir önceki yazımda « makalem ilgini çekebilir. Okumak istermisin ?
yorum yok
780 okuma
4 Ağustos, 2017
admin
admin

Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin.


300x250 reklam

Yorumlar



Bir Yorum Yazmak İstermisiniz ?