Baş ağrısından kurtulmak o kadarda zor değil, ağrı kesiciler ve ilaçlar yerine yiyeceklerlede baş ağrısından kurtulmak mümkün nasıl mı? İşte cevabı!

Günümüzün en azılı hastalık ve rahatsızlıklarından biri olan baş ağrısı sizi hem işinizden hem de mutluluğunuzdan alı koyuyordur. Buna çözüm olarak bilim adamlarının araştırmalarına göre baş ağrısı ile savaşan meyve ve sebzelerin isimlerini sizlerle paylaşarak sizlerinde ağrılarınız karşısında bunları koz olarak kullanmanızı tavsiye ederiz. Peki nedir bu baş ağrısı ile savaşan yiyecekler ?

Su

Susuzluğun baş ağrısının en önemli nedenlerinden biri olduğunu biliyor muydunuz.Günde alınası gereken iki litre suyun alınmaması takdirde baş ağrısını tetiklemesine ve kasların gerilmesinden dolayı şiddetli bir ağrıya sebep olmaktadır.Siz siz olun gün içinde kendinizi susuz bırakmayınız.

Tahıl

Vücudun ihtiyaç duyduğu magnezyumu içeren en zengin besin olan tahıl asla vazgeçemediklerinizden olmalıdır. Eğer ki benim tahılla pek aram yok diyorsanız diğer magnezyum zengini olan besinler deniz ürünleri, avokado, fındık ve çekirdekten uzak kalmayın.

Bu iki baş ağrısı ile savaşan besinlerin yanında zencefil, somon ve zeytinyağı da sizin olmazsa olmazlarınızdan olmalıdır. Unutmayın ki eksiklikler sorunları sorunlar hastalıkları getirmektedir. Bu yüzden vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri mutlaka kendinizden eksik etmeyiniz.

Bir önceki yazımda « makalem ilgini çekebilir. Okumak istermisin ?
yorum yok
1.167 okuma
21 Ekim, 2017
admin
admin

Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin.


300x250 reklam

Yorumlar



Bir Yorum Yazmak İstermisiniz ?